Twee keer goud en een keer zilver op Belgisch kampioenschap voor Ronse Swimming Club

Ronse - Ronse Swimming Club heeft er een mooi Belgisch kampioenschap opzitten. Nathan Van der Bruggen haalde twee Belgische titels en een zilveren plak binnen. Daarnaast zijn er heel wat verbeterde persoonlijke besttijden te vermelden en mooie plaatsen in de rangschikking.

"We traden aan met een heel pak jonge, talentvolle zwemmers", zegt Julien Terryn, Jeugdverantwoordelijke bij RSC. "Nathan Van der Bruggen, Pauline Vandepoorte, Adriano Conte, Isaac Cornelis, Margaux Gansemans, Xander Vanden Eynde, Gwenaelle Giot en Jana Persoons gaven het beste van zichzelf en verbeterden stuk voor stuk hun PB's. Slokkop van dienst was Nathan die met twee Belgische titels (400 vrij en 100 vrij), alsook een zilveren plak op de 100 vlinder RSC in de spotlights plaatste. Uiteraard zijn de knappe 5de plaats op  de 400 vrije slag van Pauline en de 5de plaats op de 200 wissel van Nathan, prestaties om U tegen te zeggen."

"Op het BK 15+ stonden Camille Marescaux, Marnix Gansemans, Yori Jonckheere, Aaron Vandorpe en Julien Terryn aan de start. Te vermelden prestaties hier waren de 4 top 10 plaatsen (50m rug, 100m rug, 100m vlinder en 200m wissel) van Julien en de 9de plaats van Aaron op de 50m schoolslag. Daarnaast slaagden Camille, Marnix en Yori erin hun persoonlijke besttijden te verbeteren."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio