Boekendorp Lillo: minder bezoekers, meer verkocht

Boekendorp Lillo: minder bezoekers, meer verkocht

Minder volk op boekenmarkt; alleen wanneer het veer aankwam was er meer. Foto: sdl

Berendrecht-Zandvliet-Lillo - Hoewel er naar schatting zo’n 2500 “overzetters” waren, bleef de drukte op de boekenmarkt in Lillo kalmer. “Er was natuurlijk zeer veel te doen in de regio dat het volk aantrok: de Scheldewijding en Doelse feesten, de koersen, het buikschuiven”, aldus Philippe van Iersel.

 Hij meent evenwel dat de aanwezige deelnemers meer verkocht hebben dan vorig jaar. Er waren 101 stands. Waaronder een viertal antiquairs in de kerk, die vol was. Philippe schat het aantal boekenliefhebbers tussen de drie- en de vierduizend. “Wij hebben zeer trouwe bezoekers”, zegt hij. "En opvallend was het aantal jeugdige mensen die deze keer naar de markt kwam. Er waren ook veel ouders met kinderen."
Volgens de organisator is het moeilijk om een ander weekend of feestdag uit te kiezen: “wij hebben met de andere inrichters van boekenmarkten afgesproken en daar moeten wij ons aan houden. Van Iersel somt op dat er zes schrijvers aanwezig waren onder wie Bart Moeyaert. Er waren ook vier uitgeverijen. “Wij gaan er op werken dat er volgend jaar nog meer zijn en ook meer auteurs. Wij hopen dat er ook iets gedaan wordt aan de verkeerssignalisatie. Die leek nergens op. Gelukkig zijn er geen ongevallen gebeurd."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio