Nu zaterdag 15 september van 9 tot 16 uur tijdens 'Feest op het plein'

Heemkundige kring met stand op boeken- en tweedehandsmarkt in Bachte

Heemkundige kring met stand op boeken- en tweedehandsmarkt in Bachte

Astère Allaert is opnieuw van de partij. Hij verkoopt al jarenlang boeken voor een ontwikkelingsproject in de Derde Wereld. Foto: Het Nieuwsblad

Deinze / Nevele / Aalter - Met een stand op de boeken- en rommelmarkt in Bachte bij Deinze sluit de heemkundige kring Het Land van Nevele opnieuw aan met een lange traditie. Bezoekers kunnen er grasduinen in oudere tijdschriftnummers en publicaties. Het is ook een uitgelezen moment om lid te worden van de heemkundige kring, die dit jaar al 618 leden/abonnees kon verwelkomen. De vereniging is actief in de vele dorpen van het Land van Nevele in Aalter, Deinze en Nevele.

Werkingsterreinen zijn geschiedenis, dialectkunde, archeologie, familiekunde, monumenten en landschappen... Binnenkort verschijnt een themanummer in de tijdschriftenreeks over de verwoestende gebeurtenissen in de streek op het einde van de Eerste Wereldoorlog.

Zelfs het kleine Bachte wordt niet vergeten. Zo schreef Marnix Cornelis het verhaal van de drie voetbalploegen van Bachte. Ook dit verschijnt in één van de eerstvolgende tijdschriften.    

Meer info over streekgeschiedenis: www.facebook.com/landvannevele

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio