Leraar Sint-Hendrik over klimaatopwarming & Antarctica

Leraar Sint-Hendrik over klimaatopwarming & Antarctica

Foto: Het Nieuwsblad

Deinze - Wie meer wil weten over de staat van het klimaat kan op woensdag 19 september om 20 uur terecht in de Leiepoort Campus Sint-Hendrik. Leraar aardrijkskunde Koen Meirlaen maakt er een stand van zaken op over de klimaatopwarming. Oorzaken, gevolgen en oplossingen komen in de voordracht aan bod. De toegang is gratis.

Enkele jaren terug werkte de school het AHA-project uit over klimaatopwarming. Gedurende drie maanden ging Koen Meirlaen op onderzoek met de klimaatwetenschappers in Antarctica. 

Aan de hand van prachtig beeldmateriaal vertelt hij over de onderzoeken, het klimaat, de onbeschrijflijk mooie natuur en het Princess Elisabeth Antarctica-station, uniek om zijn zero-emissie karakter. 

Koen Meirlaen riep in de nationale media al op tot actie: 'De huidige klimaatopwarming brengt ons in een nieuwe, ongekende wereld. Door menselijk toedoen hebben we op een heel korte tijd de atmosfeer sterk beïnvloed. Een kleine temperatuurwijziging lijkt niet veel maar het brengt onze dunne, broze atmosfeer uit evenwicht. Vergelijk het met een ziek persoon, iemand met 40°C is behoorlijk van slag. Doen we verder zoals we nu bezig zijn, dan komen we tegen het einde van deze eeuw in een nieuwe wereld terecht, met een temperatuurstijging van meer dan 4°C ten opzichte van de pre-industriële periode.'

www.ahaproject.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio