16-jarige Quinten Goethals presenteerde nieuw jeugdboek in Bachte

16-jarige Quinten Goethals presenteerde nieuw jeugdboek in Bachte

Foto: Stefaan De Groote

Deinze - In de Bachtekerkstraat vond zaterdag de traditionele boekenmarkt plaats tijdens 'Feest op het Plein'. Het viel niet elke bezoeker op, maar er was een zeer speciale standhouder. Zestien jaar is hij, maar enkele weken geleden verscheen al het tweede jeugdboek van Quinten Goethals. Hij is zelf een fervente boekenlezer. Voor zijn eerste communie kreeg Quinten een boek van Geronimo Stilton. 'En daarmee is het begonnen', vertelde hij. Nadien volgden reeksen als Harry Potter, the Lord of the Rings en de boeken van streekgenoot Marc De Bel. 'Op een dag schoot het door mijn hoofd dat ik misschien ook wel zelf zo’n avontuurlijk verhaal kon bedenken en uitschrijven. Ik heb een leeg blad genomen en een storyboard gemaakt', vertelde Quinten, hoe hij twee jaar geleden de jongste Vlaamse romanschrijver werd.

Zijn eerste boek 'De voorspelling', een fantasyroman, werd goed ontvangen en ging al ruim 500 keer over de toonbank. Sinds kort ligt 'De Rand van de Wereld  in de boekenwinkel', Quintens tweede roman is een vervolg op 'De Voorspelling'.  

'De Rand van de Wereld” rondt de beide boeken af. Daarop voortborduren voor een derde deel zit er dus niet in. 'Maar geen nood: ik ben intussen al aan een derde boek begonnen. De inspiratie blijft komen' prijst Quinten zich gelukkig.

'De Rand van de Wereld' is uitgegeven bij Beefcake Publishing, te koop of te bestellen in alle grote boekenwinkels en bij bol.com. Het boek kost 20 euro.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio