Organisatie door samenwerkingsverband verenigingen

Wandelen met muziek in stadsbos Astene bij Deinze

Wandelen met muziek in stadsbos Astene bij Deinze

Foto: Ontwerp Marianne Lootens

Deinze / Nevele - Muziek en wandelen staan centraal in ‘Muziek in het bos’ op zondagnamiddag 30 september. Elf jaar na de vorige editie, toen de eerste bomen net waren geplant in het nieuwe stadsbos, is er dus opnieuw een gelijkaardige activiteit. De bomen zijn intussen al flink opgeschoten. 'Het stadsbos is ook sterk uitgebreid, al moeten de twee boskernen wel nog met elkaar verbonden worden en ontbreken nog enkele percelen' laat initiatiefnemer Wim Bracke en coördinator van het stadsboscomité weten.

De buitenactiviteit loopt van 14:30 tot 17 u. Langs de Astenedreef, Gampelaeredreef en Boswachtersdreef zullen meer dan tien groepen of solisten het stadsbos muzikaal opvrolijken. 

De bezoekers kunnen proeven van allerlei muziekgenres. Het gaat hierbij onder meer om een violist, een koor, een trio klarinettisten, een folkgroep of een singer-songwriter. Het traject is ongeveer twee km lang en grotendeels goed toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen.

Ook op de Gampelaerehoeve en hoeve Breeschoot zijn er optredens. Men kan eigenlijk in alle richtingen wandelen en overal aansluiten. Er zijn twee fietsparkings voorzien: aan de begraafplaats in Astene en naast de Gampelaerehoeve aan de Paul Lowiestraat. Wagens komen best naar de parking bij de begraafplaats van Astene. Daar wordt aan een stand de folder verdeeld waarop het traject staat aangeduid. 

De parking aan De Ceder is gesloten wegens bouwwerken. De toiletten zijn er wel beschikbaar.

De toegang is gratis. 

Meer info: www.facebook.com/stadsbosDeinze of via bracke.wim@skynet.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio