Pompoenfeest in Berendrecht

Pompoenfeest in Berendrecht

Vorig jaar werden tijdens een workshop mooie figuren uit pompoenen gesneden Foto: sdl

Berendrecht-Zandvliet-Lillo - Eco-Buurtmoestuin De Kroeme Riek vzw, zeescouts Kludde, vzw Het Gezin en kwb in de Polder, nodigen, in samenwerking met Stadsmakers en het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo, iedereen uit op de derde editie van de "Pompoenfeesten" op zondag 14 oktober naast bib "Het Viswater" in Berendrecht.

Om 12u30 wordt de middag feestelijk geopend met Fanfare Willen Is Kunnen.
Er is een uitgebreid programma voor de kinderen zoals pompoensnijden met de zeescouts (breng extra pompoentjes mee nog meer versierplezier en zich verkleden is zeker een plus), groot springkasteel (tot 7 jaar), kindergrime, freepodium* (tot 6de leerjaar), dansen met Studioto Move en Jole Dance Academy, sportieve spelletjes met turnkring Aktiva, petanque, kubb …
Om 13u start een doorlopende workshop 'vierkante meter tuinieren' voor volwassenen naast Eco-Buurtmoestuin De Kroeme Riek.
Alle bezoekers krijgen gratis een dampende beker pompoensoep. Kwb bakt heerlijke pannenkoeken aan een democratische prijs.
Aan de kraampjes van Blidscap kan je terecht voor een sfeervol pompoenbloemstuk of -cupcakes, bij de 'Roep van Neptunus' is er een leuke workshop, vzw Het Gezin serveert lekkere hapjes en verse muntthee. Wie kan weerstaan aan een heerlijk bakje frietjes van @Patat of  pompoenpralines van een jonge chocolatier? 
Tot slot danst iedereen om 17u de pompoenpolonaise met de versierde pompoentjes.

 * bel vóór 30 september naar 0495 361 760 voor een plaatsje op het freepodium

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio