Leerlingen Sancta Maria oefenen in democratie

Leerlingen Sancta Maria oefenen in democratie

Foto: if

Ronse - Op de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen gingen alle 600 leerlingen van de lagere school Sancta Maria stemmen. "Stilaan wordt het een traditie dat wij, als school, het initiatief ‘De warmste week’ steunen. Afgelopen vrijdag kon gestemd worden op vier lokale goede doelen: Auxilior, Akabe, Villa Rozenrood of Poverello. De speelzaal werd omgetoverd tot een echt kieslokaal waar de kinderen in een apart kieshokje hun stem digitaal konden uitbrengen", klinkt het.

"Auxilior is een tweedehandswinkel die met de winst voor gratis voedselbedeling zorgt", stelt onderdirecteur Mia Reynaert de goede doelen voor. "Afgelopen jaar startte Scouts Ronse met een Akabe-groep: scouting voor jongeren met een beperking. Villa Rozenrood is een respijthuis en zorghotel voor gezinnen met ernstig zieke of zorgbehoevende kinderen. Het Poverellohuis wil zijn deuren openzetten voor wie een tas koffie wil komen drinken, een kom soep of een warme maaltijd wenst."

"Via dit project leren deze jonge kinderen zich oriënteren in de wereld waar ze opgroeien", zegt directeur Bernadette Dingenen. "Het is belangrijk dat we onze kinderen voorbereiden op de echte wereld waarin zij zullen opgroeien en dat wij hen bijbrengen om zich sociaal te engageren."

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio