Deinze moet enkel verrassende Thes Sp. laten voorgaan

SK Deinze wint thuis vlot van RWDM

SK Deinze wint thuis vlot van RWDM

Foto: KMSK Deinze

Deinze - RWDM verloor in Deinze met 6-0 tijdens de bekercampagne en dat waren ze niet vergeten, zo bleek uit een aantal persartikels vooraf. Volgens trainer Drazen Brncic toonde zijn ploeg vanavond teveel respect, voor een volgens hem wel superieur KMSK Deinze. De ploeg van trainer Regi Van Acker was tijdens de eerste helft met vlotte combinaties en uitbraken heer en meester. Al in minuut elf verschalkte Jérôme Mezine keeper Sadin met een goed geplaatst schot in de rechterhoek. RWDM kon geen vuist maken en in de 39ste minuut knalde Lennart Mertens een loepzuivere voorzet van Lennart De Smul in één tijd van dichtbij in doel.

Tijdens de tweede helft probeerde een meer agressief RWDM de bakens te verzetten. Slachtoffer daarvan werd de Deinse spits Lennart Mertens, die flink werd geraakt en zich liet vervangen door Jonas Vinck. Trainer Van Acker herschikte zijn ploeg die even de controle leek te verliezen maar goed stand hield. Tom Vandenberghe deed in de 77ste minuut een schitterende redding op vrijschop van Tony Amrani. In minuut 89 brak Gert Vanwalle door de verdediging van RWDM en bediende Youssef Challouk die gemakkelijk kon scoren.

In de klassering hebben Thes en KMSK Deinze zich na zeven wedstrijden vooraan afgezonderd. Iedereen kijkt met stijgende verbazing naar nieuwkomer Thes Sport dat een 21 op 21 punten behaalde en vijf punten uitliep op Deinze, tweede in de stand.   

www.nieuwsblad.be/sportwereld/uitslagen/voetbal/1ste-amateurs-nationaal

www.facebook.com/kmskdeinze

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio