Tentoonstelling en dialoogtafel over 'vreemde bevrijders'

Tentoonstelling en dialoogtafel over 'vreemde bevrijders'

Arbeiders van het Britisch West-Indies Regiment aan het werk in Ieper Foto: if

Ronse - Van zondag 11 tot en met zondag 18 november kan je in Brouwerij De Keyser de tentoonstelling 'Vreemde bevrijders' bezoeken, over de één miljoen soldaten van buiten Europa die mee in Vlaanderen tijdens de Eerste Wereldoorlog kwamen vechten. Op woensdag 14 november vindt over hetzelfde onderwerp een dialoogavond plaats.

"Dialoogtafels is een jaarlijkse activiteit van de verschillende levensbeschouwingen in Ronse, namelijk de christelijke kerken - katholieken en protestanten - de islam en de vrijzinnigheid", klinkt het bij Ronse in Dialoog. "Ter gelegenheid van het einde van Wereldoorlog I en de tentoonstelling ‘vreemde bevrijders’ is het de bedoeling niet te vergeten wat er honderd jaar gebeurd is en nu een vredesboodschap te brengen door de verschillende levensbeschouwingen. We beginnen met inleidingen over de historische feiten door GOKRTI (geschiedkundigen) en andere getuigenissen en verhalen. Daarna gaan de aanwezigen in dialoog om hun eigen ervaringen te delen en elkaars inzichten over ‘oorlog en vrede’ beter te leren kennen. Met aandacht voor alle levensbeschouwingen en etnische culturen."

Vreemde bevrijders

  • Expo op zondag 11 november van 11.30 tot 17 uur, zaterdag 17 november van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur. Zondag 18 november van 14 tot 17 uur
  • Dialoogavond op woensdag 14 november om 19.30 uur
  • Brouwerij De Keyser, Priesterstraat 13
  • Gratis inkom
  • Info: 0476 52 91 74 (Nadine), 0477 42 33 28 (Fernand) of 055 21 49 69 (Bruno)

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio