3-2 na spannende tweede helft

SK Deinze telde Eendracht Aalst uit in tweede helft

SK Deinze telde Eendracht Aalst uit in tweede helft

Foto: KMSK Deinze

Deinze - De thuismatch vanavond tegen Aalst kende twee gezichten. Een traag spelend KMSK Deinze kon vanuit een versterkt middenveld tijdens de eerste helft Eendracht keeper Zeb Van Gerven amper verontrusten. Aalst stond goed, stoorde hoog maar dwong ook zelf weinig kansen af. Maar de verdediging van Deinze miskeek zich op de vrijstaande Klaas De Rock, die net voor de rust de bezoekers op voorsprong bracht (41').

Trainer Regi Van Acker greep tijdens de pauze in door met Jonas Vinck en Lennert De Smul meer snelheid in zijn ploeg te brengen. De pressing, vooral langs de flanken, leidde in de 62ste minuut tot een doelpunt van uitblinker Youssef Challouk. De assist kwam van De Smul. Aalst kon enkele keren gevaarlijk counteren.  

De pas ingebrachte Lennart Mertens maakte er met een kopdoelpunt op aangeven van Challouk 2-1 van (77'). Alweer Challouk kon met een prachtig geplaatst afstandsschot in de linkerbenedenhoek de voorsprong nog uitdiepen (86'). Maar Eendracht Aalst gaf niet af en een dekkingsfout gaf Matthias Lievens (ex-SK Deinze) de kans om al één minuut later de aansluitingstreffer te scoren. Meer zat er voor Aalst echter niet in.   

Voor KMSK Deinze kwam het er op aan de voorsprong van Thes Sport niet al te groot laten worden. Volgende week zaterdag komt de leider op bezoek. Het belooft een topmatch te worden tussen de eerste en tweede in de eerste amateurreeks. 

www.nieuwsblad.be/sportwereld/uitslagen/voetbal/1ste-amateurs-nationaal

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio