Nog aantal exemplaren te koop in Deinse boekhandels en museum

Boek 'De geschiedenis van Deinze en 't Land van Nevele in 112 verhalen'

De Markt van Deinze in de jaren dertig Foto: Denis Pieters

Deinze / Nevele - Een klein jaar geleden verscheen het boek 'De geschiedenis van Deinze en 't Land van Nevele'. De belangstelling voor dit 'fusieboek' met verhalen en foto's over Deinze en Nevele door de eeuwen heen kende en kent nog steeds heel wat belangstelling. Er zijn nog een beperkt aantal exemplaren te koop in de boekhandel Letters & Co en de Standaard in het centrum van Deinze. Ook in het mudel is het boek nog te krijgen.

'Geschiedenis is niet saai' staat in de inleiding en verder: 'Wie de 112 verhalen over deze streek leest, zal verwonderd zijn over de ongemeen boeiende reis die de ‘mijlpalen’ markeren. Een reis die begint met de vondst van een silexsteen uit de prehistorie tot en met de samenvoeging van twee gemeenten. Want ook dat is een historische gebeurtenis.

Tussendoor zijn er de talloze pakkende verhalen over oorlog, verwoesting en verraad maar ook over solidariteit, arbeid, succes of gewoon plezier. Het zijn verhalen die ons verrassen of doen glimlachen. Want geschiedenis gaat niet alleen over gebouwen of voorwerpen maar is evenzeer dit culturele erfgoed uit een ver of nabij verleden.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio