2 - 2 tegen FC.V Dender

SK Deinze ziet thuisoverwinning ontglippen door gecontesteerd afgekeurd doelpunt

SK Deinze ziet thuisoverwinning ontglippen door gecontesteerd afgekeurd doelpunt

Foto: kmsk Deinze

Deinze - Het was bijna hét moment voor verdediger Arnaud De Greef. Met een schitterend afstandsschot vloerde hij keeper Gies van Dender ('50). Zelfs trainer Francky Cieters van Dender was stomverbaasd toen de lijnrechter de vlag in de hoogte stak en het doelpunt werd afgekeurd. Trainer Regi Van Acker van KMSK Deinze had het achteraf over 'die artiest aan de overkant'. Dender was in een gelijkopgaande eerste helft al op voorsprong gekomen door een kopbal van Kenneth Houdret ('33). De afwezigheid van de geblesseerde kernspelers Le Postollec en Challouck liet zich voelen bij SK Deinze.

Deinze kreeg nog een extra koude douche te verwerken toen Lennert De Smul zich liet aftroeven door de snelle Arthur Njo-Lea, die voor Dender de voorsprong verdubbelde ('63). 

Het was de onvermoeibare middenvelder Seppe Brulmans die voor SK de meubels redde. Hij zorgde nauwelijks een minuut later met een magistraal geplaatste vrijschop in een scherpe hoek voor de aansluiting. KMSK Deinze ging nu furieus op zoek naar een tweede doelpunt. Dat kwam er toen opnieuw Seppe Brulmans in blessuretijd de bal bij vrijschop door de verdediging devieerde. Wie het tikje gaf dat tot de gelijkmaker leidde, is niet zo duidelijk.

SK Deinze gaat in ieder geval de winterstop in als tweede van de Eerste Amateurreeks. Maar leider Thes Sport kan morgen de voorsprong nog opdrijven tot zeven punten. 

www.nieuwsblad.be/sportwereld/uitslagen/voetbal/1ste-amateurs-nationaal

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio