Franse Libération beschouwt Deinse kunstenaar als sleutelfiguur beeldende kunst

Internationale pers lovend over expo beeldend kunstenaar Raoul De Keyser

Internationale pers lovend over expo beeldend kunstenaar Raoul De Keyser

Raoul De Keyser in Astene dreef Foto: Boek 'De geschiedenis van Deinze en 't Land van Nevele in 112 verhalen'

Deinze / Nevele - De expo 'Oeuvre' in het Gentse museum voor hedendaagse kunst SMAK lokte ook in de buitenlandse pers heel wat lovende reacties uit. 'De Keyser, ondertussen, is zonder twijfel een van de beroemdste en meest geliefde Belgische schilders van de tweede helft van de twintigste eeuw' schreef Hans den Hartog Jager in het NRC-Handelsblad. Hij steeg vanuit Astene, boven bijna al zijn tijdgenoten uit' klinkt uit.

In de Franse kwaliteitskrant Libération haalde recensent Judicaël Lavrador op 14 januari de superlatieven boven. Hij ziet Raoul De Keyser als een eenling maar tegelijk levendig, sympathiek en voorzichtig: 'Noch flitsend noch gesticulerend, en toch boeiend, is zijn kunst de enige in zijn klasse die conceptueel impressionisme zou worden genoemd'. Lavrador beschouwt hem als de schakel tussen de Franse uitbundige impressionist Claude Monet en de minimalistisch schilderende Amerikaan Robert Ryman.

De overzichtstentoonstelling 'Oeuvre' van het werk van Raoul De Keyser (1930-2012) lokte ondertussen 50.000 bezoekers en loopt nog tot zondag 27 januari. 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio