Annick De Ridder: Lillo-Liefkenshoek start in de zomer

Annick De Ridder: Lillo-Liefkenshoek start in de zomer

Havenschepen Annick De Ridder opende gisteren de waterbuslijn naar Wijnegem. In de zomer zal zij de veerdienst Lillo-Liefkenshoek openstellen. Foto: SDL/FM

Berendrecht-Zandvliet-Lillo - Gisteren vertrok vanuit het Havenhuis de nieuwe lijn van de waterbus over het Albertkanaal naar Wijnegem. Bij die gelegenheid zegde havenschepen Annick De Ridder dat in de komende zomer de boot wordt ingelegd op de veerdienst Liefkenshoek-Lillo (vv).

 Medewerker Tom Verlinden gaf aanvullende informatie. Hij zei dat de onlangs geopende route Antwerpen (Steenplein)  naar de Kallosluis wordt doorgetrokken. 
De waterbus vaart vanaf 4 u 30 's morgens van het Steenplein naar Sint Anneke en Zwijndrecht om rond 5 u. aan te komen bij de Kallosluis. Daar kunnen werknemers met de fiets naar hun werk gaan. Sommige bedrijven (zoals Katoen Natie) leggen een speciale bus in. 
Tom Verlinden meent dat de waterbus vanuit Kallo zal vertrekken enkele minuten na aankomst. Vervolgens steekt de boot over naar Lillo waar hij om 5 u.15 aankomt. Om het half uur zal er mogelijkheid zijn de veerdienst te nemen en in omgekeerde richting naar Antwerpen of een halte onderweg, te varen. Voor deze tocht betaalt men enkele reis: 3 euro (65 plus: 2,5 euro) en retour 5 euro. Hoeveel een overzetje van Lillo naar Liefkenshoek kost, moet nog uitgemaakt worden. Alleszins dient hiervoor betaald. De fiets mag gratis mee. De waterbus vaart zeven dagen op zeven. De laatste vaart uit Lillo is om 22 u. 30 De boten (die op de scheepswerf Damen in Gorinchem (NL) worden gebouwd)  zullen voor wat betreft het Albertkanaal elektrisch aangedreven worden. Op de Schelde blijven zij voorlopig op diesel varen. Verdere Informatie: Info@dewaterbus.be (sdl)

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio