Spek met roggebrood doorgespoeld met Gin-Tonic

Onvoorstelbare feesten bij de Nieuwe Gans

Koning Martin die vorig jaar de kop trok en die nu grandioos werd uitgehaald nadat hij daags tevoren in het huwelijk was getreden. Foto: SDL

Berendrecht-Zandvliet-Lillo - Het waren onvergetelijke ontvangsten bij de uittredende koningen van de Nieuwe Gans, zowel bij de Lollemannen als bij de Jonge ruiters. De straat was telkens afgespannen. Dat was wel nodig op zondag toen het zachtjes aan het regenen ging en Seppe Philips werd uitgehaald. Gelukkig waren er voldoende tenten groot en klein die beschutting boden tegen het hemelnat.

Opvallend was een speciaal tentje waarin liefst een dozijn flessen Gin op verbruikers wachtten van het beste merk. "Ik heb nog niet geweten dat ik roggebrood met spek at, samen met een Gin Tonic", zei iemand van de ruim 350 aanwezigen. Aan de overkant stond dan weer een standje met "Vonkel", de Zuid-Afrikaanse champagne die zo niet mag genoemd worden maar die even goed smaakt. Het werd weer een feest zoals daags te voren toen de uittredende koning Maarten van Roosbroeck (die pas in het huwelijk was getreden) zijn onderdanen onthaalde op een banket dat was klaargemaakt door traiteur Pierre van Ostaeden. 
En zoals zaterdag kwamen de ruiters van de "Nief" bijeen op de hoeve Simons en de Neerhoeve van boer De Schutter. Om 9:30 uur vertrokken zij naar het Solft. Daar sloten het voetvolk en muzikanten aan en ging het in stoet richting uittredend koning Seppe Philips. Die onthaalde zijn mederuiters en kameraden op een waar festijn met worsten, spek, en hamburgers, gevolgd door koffiekoekjes, pateekes en zoetigheden. Nadien werd er nog een bezoek gebracht aan café “De Sportduif”, café “De Molengeest” en café “Voetballokaal”. Om 15 uur startte het gansrijden op het Solft. Daar was ondanks de regen toch nog flink wat volk bijeen gestroomd. De massa groeide aan naargelang de strijd duurde. Rond half zes groeide de spanning. Een half uurtje later werd er aan het net gesneden en gingen de  krachtigste ruiters aan het sleuren en het trekken. De premie ging naar de 6000 euro. Toen was het geklonken. Nog drie mazen. Die wist Vincent Koch te verpletteren. Hij nam ineens de kop mee. De 22-jarige nieuwe koning werd gekroond door voorzitter Tom Leyten. Een uitbundig gejuich klonk over het Solft. Dat was niet alleen voor Vincent, die al koning werd in 2015 en koning/keizer in 2017, maar ook voor diens lief Laura Van der Poel. De 22-jarige Vincent Koch is tewerk gesteld op de bioboerderij (in de Opstalpolder) van de familie Simons.
 Nadien werd er nog lang nagevierd  in het Ganzenhof wazr de feestelijkheden duurden tot laat in de nacht.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio