Familiebedrijf DSM Keukens viert dit jaar honderdjarig bestaan

Deinze / Nevele - De bedrijfsgeschiedenis van DSM overlapt volledig met de stamboom van een ondernemende familie. Het kleine dorpswinkeltje van toen is uitgegroeid tot een prominente speler op de Belgische keukenmarkt. Ondertussen staat de vierde generatie mee aan het roer om een succesvolle toekomst mee te helpen verzekeren.

Honderd jaar geleden opende Honoré De Geetere, overgrootvader van zaakvoerder Koen De Schepper, een bescheiden winkel in ijzerwaren en keukengerei op de markt in Nevele. Dertig jaar later nam dochter Antoinette De Geetere de fakkel over. Zij breidde het productaanbod keukengerei gevoelig uit. Antoinette trouwde in 1958 met André De Schepper. Hun zoon Koen en echtgenote Fabienne Martens namen het familiebedrijf over in 1982. Ondertussen stapten ook hun kinderen Sofie en Tim in de zaak.

Nevele als uitvalsbasis

Doorheen de jaren is Nevele altijd de uitvalsbasis geweest van DSM Keukens. “Dat is historisch zo gegroeid en zal altijd zo blijven”, aldus Sofie. “Dat is ook de reden dat wij onze hoofdzetel en een grote toonzaal hier hebben opgebouwd.”

Het waren Koen en Fabienne die de naam DSM, verwijzend naar hun achternamen, introduceerden. Tegenwoordig is Koen nog altijd de zaakvoerder en neemt hij de dagelijkse leiding van het bedrijf op zich. Fabienne zorgt, samen met het ontwerpteam, voor aantrekkelijke en gezellige toonzalen. Sofie focust zich op marketing en innovatie terwijl broer Tim instaat voor de aan- en verkoop. Het kwartet heeft op zowel familiaal als professioneel vlak een hechte band. “Wat ons betreft is de opvolging verzekerd”, zegt Tim. “We hebben de ambitie om met DSM Keukens te blijven groeien. Kwaliteit brengen en klanten een persoonlijke service aanbieden staat bij ons voorop. Een keuken aankopen is een belangrijke investering. Het is het kloppende hart van elk huis. We komen zelf uit een warm nest en willen de consument hetzelfde bieden. We hebben een grote verantwoordelijkheid en die nemen we serieus.”

Kwaliteit staat voorop

DSM Keukens is doorheen de jaren flink gegroeid. Wat ooit begon als een dorpswinkel is ondertussen uitgegroeid tot een groot bedrijf met dertien toonzalen in gans België. Binnenkort komen er nog twee bij. DSM verkoopt ongeveer vierduizend keukens per jaar. Sofie: “Onlangs openden we onze eerste toonzaal in Wallonië, meer bepaald in Namen. Onze familie is heel dankbaar om over een gemotiveerd, competent en gedreven team van medewerkers te beschikken. Samen met hen vormen wij de grote ‘DSM-familie’ en bouwen we aan de toekomst van ons bedrijf. We delen dezelfde mentaliteit en die valt samen te vatten in één woord: passie.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio