Berendrechtse kerk in Poldermuseum

Ludo Aertssen in het kerkinterieur Foto: sdl

Berendrecht-Zandvliet-Lillo - De Berendrechtse Sint-Jan Baptistkerk werd ontwijd en ontdaan van haar meubilair. Terwijl een gespecialiseerde Nederlandse firma een gedeelte van de inboedel opkocht, ging een ander gedeelte naar het Poldermuseum in Lillo. Dit in afspraak met de kerkraad.

 In het museum werd het (onder leiding van Ludo Aertssen), in een aparte ruimte heropgebouwd en gevormd tot een "kerkkamer". 
Met in de achtergrond het hoofdaltaar en in de voorgrond rechts een van de biechtstoelen, is dit bijzonder goed geslaagd. Delen van de preekstoel, een schilderij, de doopvont, een beeld van Sint-Jan de Doper, stoelen en andere kerkelijke items vormen een interieur dat meer dan de moeite waard is.
Deze thematentoonstelling die op zaterdag 13 april geopend werd met toespraken van  ing. arch. Wim Goossens (voorzitter bestuur Poldermuseum), Philippe Beaujean (archiefverantwoordelijke) Dr Leo Bril (laatste voorzitter van de Berendrechtse kerkraad), en burgemeester Carl Geeraerts, zal ongetwijfeld heel wat volk aantrekken. 
De tentoonstelling "De kerk van Berendrecht" is te bezichtigen in het Poldermuseum, Tolhuisstrat 10/16 te Lillo van 21 april tot 27 oktober 2019 op zon- en feestdagen, van 13 tot 18 uur. De toegangsprijs bedraagt: 2,5 euro voor volwassenen, 2 euro voor 60-plussers; jongeren tot 16 jaar komen er gratis in. Info: www.polderheemkring.be. 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio