2 - 0

SK Deinze moet buigen voor Excelsior Virton

SK Deinze moet buigen voor Excelsior Virton

Foto: KMSK Deinze

Deinze / Nevele - KMSK Deinze startte in vergelijking met woensdag deze keer met Mertens en Tarfi vooraan en zonder vrijschoppenspecialist Brulmans, die op de bank bleef. Maar de Deinse bezoekers slaagden er amper in de verdediging van Virton te verontrusten. Daarvoor was de opbouw te traag en werden de vele hoge ballen gemakkelijk opgevangen. Tijdens de 37ste minuut kreeg Lennert Mertens van dichtbij een schietkans, maar hij besloot op de keeper. Ook in de tweede helft kon hij een kans niet benutten.

Voor Virton was de situatie ideaal. Een punt was genoeg om leider te blijven in de eindronde. De Luxemburgers konden rekenen op hun ijzersterke verdediging en enkele keren razendsnel uitbreken. Dat leidde vrij diep in de tweede helft tot de doelpunten van François en Kore. Trainer Van Acker bracht het laatste kwartier nog Lallemand en Challouk in, maar dat bracht geen verandering in de stand.

Tijdens de laatste minuut pakten de Deinse spelers Le Postelloc en De Schutter nog elk een rode kaart. 

De opendeur naar 1B voor KMSK Deinze van een week geleden is een strohalm geworden. De kans is wel heel gering dat dit Virton zich de leidersplaats zal laten ontglippen.   

De laatste thuismatch in Deinze is op zaterdag 25 mei om 20:00 tegen Lierse Kempenzonen


 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio