Actie past binnen het 50-jarig bestaan 'Het Land van Nevele' in 2020

Heemkundige kring verrast leden met gratis boek Cyriel Buysse

Heemkundige kring verrast leden met gratis boek Cyriel Buysse

Foto: Het Land van Nevele

Deinze / Nevele - Volgend jaar verschijnt het boek ‘Het leven van Rozeke van Dalen’. Het gaat om een initiatief van het Cyriel Buyssegenootschap, dat de jongste jaren af en toe een werk van de Nevelse auteur Cyriel Buysse (opnieuw) laat uitgeven. De 651 leden/abonnees van de heemkundige kring Het Land van Nevele zullen dit boek gratis krijgen. Het is een van de acties van de vereniging om in 2020 het 50-jarig bestaan te vieren. Ook wie dit jaar nog lid wordt, krijgt het boek.

Deze roman van Cyriel Buysse uit 1905 beschrijft het tragische leven van een jonge vrouw in de harde boerengemeenschap van toen. Het is Buysse op zijn best, die de sociale tegenstellingen tussen landarbeiders, boeren en adel haarfijn blootlegt. Maar Buysse kan vooral goed vertellen; het boerenleven is kleurig en kundig uitgebeeld en de natuurbeschrijvingen in de omgeving van Deinze en Nevele zijn prachtig. De dialogen zijn in Vlaams dialect.

Het boek werd kort na de uitgave verschillende keren herdrukt en in het Engels uitgegeven. De uitgave zal ongetwijfeld in Vlaanderen voor een hernieuwde en verrassende kennismaking zorgen van dit waardevolle werk.

Het aanbod geldt enkel voor wie lid is in 2019 en in 2020. Via het tijdschrift, de website en de nieuwsbrief zal worden meegedeeld waar en vanaf wanneer het boek kan worden afgehaald.

Lid/abonnee van Het Land van Nevele wordt men door storting van 20 euro op de rekening BE69 0013 9516 8578 van de Heemkundige Kring “Het Land van Nevele”. Men krijgt per kwartaal een exemplaar van het gelijknamige erfgoedtijdschrift opgestuurd.

www.facebook.com/landvannevele

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio