Kunst in voormalige weverij Meulenyzer

Ronse - Zaterdag 7, zaterdag 14 en zondag 15 september opent de voormalige weverij Meulenyzer in de Ninovestraat 62 de deuren voor hedendaagse kunst. "Je kan er beeldend werk ontdekken van onder meer Tim Volckaert, Isabel Devos, Leen Van Tichelen, Simon Laureyns, Axel Himburg, Lucas De Smedt en mijzelf", zegt curator Henry Claeys. "Het duo Club Diogène komt met een beeld- en geluidservaring. Alles vindt plaats in de unieke setting van de 19de-eeuwse weverij."

"De setting van de expo vormt de hotspot van de 21ste Open Monumentendag, die plaatsvindt op zondag 8 september", zegt Claeys. "Terwijl je de geschiedenis van de vroegere weverij Meulenyzer opsnuift en de expo bezoekt, kan je verder kennismaken met het bio-ecologisch en circulair bouwbedrijf."

Het gebouw werd in 1882 opgetrokken om onderdak te bieden aan Tissage Mécanique Vandendaele, één van de eerste gemechaniseerde weverijen in Ronse, later weverij Meulenyzer. "We kochten het pand aan in 2016 en ontwikkelen er The Be Factory, een hedendaagse onderneming, die creatief en circulair wil bouwen aan natuurlijk stedelijk wonen", zeggen de huidige eigenaars. "De instandhoudingswerken zijn achter de rug en de restauratie is volop aan de gang. Het ideale moment voor ons om de deuren open te stellen voor het grote publiek!"

Inschrijven voor de vernissage op zaterdag 7 september om 14 uur doe je via dit formulier (onderaan).

Expo Be Factory

  • Zaterdag 7, zaterdag 14 en zondag 15 september van 14 tot 19 uur
  • Zondag 8 september tijdens Open Monumentendag van 10 tot 18 uur
  • Ninovestraat 62, Ronse
  • Alle info en Open Monumentendag

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio