Open Monumentendag in Nevele en Meigem

Historische panden in 'Het Land van Nevele' gooien deuren open

Historische panden in 'Het Land van Nevele' gooien deuren open

De vroegere brouwerij "In de Hoop" (C. Vander Cruyssenstraat 30) in Nevele is een van de te bezoeken panden. Het bevindt zich uit net achter Per Tutti by Junic en kreeg enkele jaren geleden een prijs voor een geslaagde restauratie Foto: Hugo Schaeck

Deinze / Nevele - 'Fiets doorheen Nevele en Meigem en leer het landelijke landschap met zijn kapelletjes, beken en kouters kennen' zo nodigen de organisatoren van de Open Monumentendag in Deinze en Nevele ons uit op zondag 8 september. Er is in de brochure een route uitgewerkt van acht km met maar liefst 15 stopplaatsen. Op heel wat plaatsen is een gids aanwezig, die de bezoekers door het pand zal loodsen. De OMD duurt van 10 tot 18 uur.

In Nevele worden drie monumenten opengesteld: huis 't Bolleken, huis brouwer Braet en huis burgemeester Loontjens. In alle gebouwen kunnen ook de verdiepingen bezocht worden.  

In Meigem zijn de kloosterschool (de Sterrebloem), de pastoriewoning 'Rechts van de kerk'  en de kerk zelf te bezoeken.

De fietstocht is bewegwijzerd en er kan overal op het parcours gestart worden. Er zijn brochures te verkrijgen bij elk monument. 

Er zijn bovendien een reeks randactiviteiten: 

- expo over de H. Bloedprocessie in de kerk van Meigem

- koffieconcert met optreden om 15 uur in De Sterrebloem, Lange Akkerstraat 17a

- tentoonstelling van Jan Mariën en Albert Van Acker in de tuin en het huis ’t Bolleken naar het boek van Cyriel Buysse”met beeldhouwwerken en schilderijen, ingang via Kerrebroek 2

- expo Keramiek 15 (Creaworkshops voor jong en oud) in huis Loontjens, Camille Van der Cruyssenstraat 13 met drankgelegenheid.

Meer info over de OMD en streekgeschiedenis: www.facebook.com/landvannevele

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio