5 - 0

SK Deinze vernedert R.FC Luik in eerste thuismatch

SK  Deinze vernedert R.FC Luik in eerste thuismatch

Lennart Mertens tijdens een vorige wedstrijd voor KMSK Deinze. Hij leverde vanavond een unieke prestatie door 4 doelpunten na elkaar te scoren Foto: Het Nieuwsblad

Deinze / Nevele - SK Deinze had het vanavond veertig minuten erg moeilijk met een bitsige Luikse ploeg. Het grootste slachtoffer was Gauthier Libbrecht die na een duw van Michael Lallemand (ex-Deinze) zijn aanstormende keeper Tom Vandenberghe niet meer kon ontwijken. Hij werd al na vijf minuten naar het ziekenhuis van Deinze afgevoerd met een hersenschudding. Het was Michiel De Looze die mee de ban brak voor de thuisploeg, door met een strakke voorzet de vrijstaande Lennart Mertens te bereiken die maar had in te koppen (41').

Het was opnieuw Lennart Mertens die net voor de rust  (43') de stand verdubbelde na assist van Youssef Challouk. 

In de tweede helft slaagden de bezoekers uit Luik er niet in om nog weerwerk te bieden. Hun middenveld werd volledig overgenomen door KMSK Deinze, dat de verdediging van de bezoekers verschillende keren op het verkeerde been zette. Mertens werd man van de match door in de 53ste en 58ste min nog tweemaal te scoren. De razendsnelle Mehdi Tarfi maakte er 5-0 (68') van maar toen was het kalf al lang verdronken voor FC Luik.

'Een leuke binnenkomer' vond trainer David Gevaert die zijn ploeg met veel vertrouwen zag voetballen.   

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio