Veel interesse voor 'Het Land van Nevele'

Record aantal abonnees erfgoedtijdschrift

Record aantal abonnees erfgoedtijdschrift

Foto: Het Land van Nevele

Deinze / Nevele - Bij de heemkundige kring 'Het Land van Nevele' staan ze er zelf wat naar te kijken. Maar het gelijknamige erfgoedtijdschrift brak onlangs een nieuw record met net geen 640 abonnees in 2019, zowat tweehonderd meer dan enkele jaren geleden. Het wijst alleszins op een blijvende interesse voor streekgeschiedenis, monumenten en landschappen, familiekunde, archeologie, volkscultuur …

De kring is actief in de deelgemeenten van het vroegere Nevele (Hansbeke, Poesele, Merendree, Landegem, Vosselare, Nevele), maar ook in Bachte-Maria-Leerne, Sint-Martens-Leerne, Meigem, Vinkt en Zeveren. Het Land van Nevele was eeuwenlang een streek die werd beheerst vanuit het kasteel van Ooidonk. 

Volgend jaar bestaat de vereniging 50 jaar en worden een hele reeks activiteiten gepland. De leden/abonnees krijgen in 2020 bovendien een gratis boek van Cyriel Buysse (Het leven van Rozeke van Dalen). Het volgende tijdschriftnummer is een themanummer over Het Kanaal van Schipdonk.

Abonnee worden dit jaar kan nog, door storting van 20 euro op de rekening BE69 0013 9516 8578 van de heemkundige Kring “Het Land van Nevele”. Men krijgt per kwartaal een exemplaar van het erfgoedtijdschrift en andere info opgestuurd.

Meer info: www.facebook.com/landvannevele

www.landvannevele.com

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio