Ter gelegenheid opvoeringen 'Het Gezin van Paemel'

Tentoonstelling 'Mijnheer Cyriel' in Deins cultureel centrum

Tentoonstelling 'Mijnheer Cyriel' in Deins cultureel centrum

Mijnheer Cyriel Foto: Heemkundige kring 'Het Land van Nevele'

Deinze / Nevele - De ruim tienduizend bezoekers die tot in oktober de opvoering van het bekende stuk 'Het gezin van Paemel' in het cc Leietheater bijwonen, kunnen er een expo over de schrijver Cyriel Buysse en zijn tijd bezichtigen. 'Mijnheer Cyriel' is ruim vijftien jaar oud maar heeft nog niets van zijn kracht verloren. De tentoonstelling reisde al tientallen keren rond in Nederland en Vlaanderen. De expo was een initiatief van de heemkundige kring het Land van Nevele, die daarvoor een Vlaamse projectsubsidie kreeg van toenmalig cultuurminister Paul Van Grembergen.

De tentoonstelling past zeer goed bij de opvoeringen van het stuk 'Het gezin van Paemel'. Het focust op de Nevelse jaren van Cyriel Buysse, zijn werk en het arme Vlaanderen van toen, ook in deze streek. 

De panelen staan een beetje afgezonderd in de foyer maar kunnen door iedereen gratis worden bezocht. Het mudel zorgde voor een aantal passende objecten uit het museum en werkte samen met de heemkundige kring een mooie brochure uit over het het leven en werk van de Nevelse schrijver. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio