2 - 1 thuis tegen FC Seraing

SK Deinze pakt volle buit tegen beresterke tegenstander

SK Deinze pakt volle buit tegen beresterke tegenstander

Foto: KMSK Deinze

Deinze / Nevele - De thuissupporters werden zaterdagavond verwend op wervelend voetbal van hoog niveau. Beide ploegen creëerden tijdens de eerste helft een reeks kansen, maar kenden geen succes bij de afwerking. SK Deinze kon op twee stilstaande fases het laken naar zich toetrekken. In de dertigste minuut plaatste Lennert De Smul bij vrijschop met links de bal perfect voor doel. De kopstoot van Lennart Mertens was onhoudbaar voor keeper Olivier Werner van Seraing. Na een haakfout op Youssef Challouk wees de scheidsrechter naar de stip. De penalty ('45) werd omgezet door Mertens, die daarmee zijn achtste goal scoorde in vier wedstrijden.

Het was voor iedereen duidelijk dat de wedstrijd ondanks de dubbele voorsprong voor Deinze nog niet was gespeeld. De technisch vaardige Seraingspelers duwden KMSK van bij het begin van de tweede helft achteruit. Mathurin Labylle verschalkte met met een prachtig afstandsschot keeper Tom Vandenberghe (55'). Een paniekerig SK Deinze leek de teugels te moeten lossen en raakte lange tijd niet meer uit de omknelling. Maar Seaing leek op het einde wat leeggespeeld en het waren uiteindelijk Tarfi en de ingekomen Staelens die nog een goede kans hadden om verder uit te lopen.

De Deinse euforie werd getemperd door het uitvallen van spits Tarfi met een een neusbreuk en een zwaar geraakte hand, dit na een botsing met keeper Werner. Hij zal wellicht een maand niet beschikbaar zijn. 

Een blijkbaar zwaar ontgoochelde trainer Christophe Gregoire verscheen niet op de persontmoeting na de match. De Deinse trainer Gevaert benadrukte de goede mentaliteit en mentale weerbaarheid van zijn ploeg en was duidelijk opgelucht dat de moeilijke match tot een goed einde was gebracht. Het zwarte beest is getemd. 

Door de vier overwinningen op rij is KMSK Deinze nu afgescheiden eerste in de Eerste Amateurreeks. Concurrent Lierse Kempenzonen staat troosteloos laatste. 

Uitslagen: uitslagen/voetbal/1ste-amateurs-nationaal

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio