Jo van Moer: Maritieme Man van het jaar

Jo van Moer: Maritieme Man van het jaar

Jo Van Moer aan het woord Foto: DF

Antwerpen / Berendrecht-Zandvliet-Lillo / Zwijndrecht - Tijdens een talrijk bijgewoonde receptie werd op donderdag 10 oktober in zijn hoofdkwartier, Jo van Moer door der Vlaamse verenigjng van Maritieme en Logistieke journalisten (ESPA) uitgeroepen tot "Maritieme Man van het jaar 2019

Jo van Moer heeft het transportbedrijf dat zij naam draagt op bijna 30 jaar tijd een internationale speler gemaakt die zijn stempel drukt op de maritieme en logistieke wereld. Hij begon drie decennia geleden een eenmanszaakje waarbij hij zelf opereerde als zelfstandige vrachtwagenchauffeur, met zijn echtgenote Anne die vanuit de keuken mogelijke klanten contacteerde om ladingen te transporteren.
Vandaag heeft Van Moer Logistics 1.200 medewerkers in dienst, een wagenpark van 430 trucks en een duizendtal trailers. Het bedrijf beschikt over 430.000 m2 magazijnen (in de Waaslandhaven en op de Rechteroever), twee inlandterminals (Vilvoorde en Grobbendonk), vijf eigen binnenschepen en drie vestigingen in Roemenië. Alles samen goed voor een omzet van 187 miljoen.
Dit jaar heeft hij de containerterminal aan het Albertkanaal in Grobbendonk heropend, nadat deze eerder dit jaar werd overgenomen van DP Worls en het Havenbedrijf Antwerpen. Ook zijn inspanningen om in de logistieke sector het voorbeeld te geven, voor een duurzaam beleid met aandacht voor geluidsisolerende en geluiddempende maatregelen, hebben indruk gemaakt. De inlandterminal kan jaarlijks zo'n 75.000 containers  behandelen, een belangrijke schakel om de mobiliteit in en rond Antwerpen te verbeteren.   

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio