Lezing in het mudel

Plantenrijkdom 'Het Lam Gods' ontrafeld

Plantenrijkdom 'Het Lam Gods' ontrafeld

Foto: Het Nieuwsblad

Deinze / Nevele - Op uitnodiging van Natuurpunt komt bioloog Paul Van den Bremt op 25 oktober naar het mudel om te spreken over de flora van het Lam Gods. Hij neemt de aanwezigen mee op een botanische uitstap door de wereld van de gebroeders van Eyck tijdens de late middeleeuwen. Paul Van den Bremt is erfgoedonderzoeker op het Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed in Brussel.

Het middenpaneel van het Lam Gods toont een paradijselijke middeleeuwse tuin vol symboliek, een weelderig decor van planten en bloemen. Paul Van den Bremt, een bioloog met een sterke interesse voor planten, ontdekte 75 soorten in het iconische schilderij. Samen met apothekeres Hilde Van Crombrugge ging hij op zoek naar de betekenis en de symboliek van deze flora.

Het Lam Gods heeft een (kleine) link met Astene. De rijke Gentse opdrachtgevers Joos Vijd en Lysbette Borluut waren eigenaar van het belangrijke domein te Gampelaere, vlakbij Astenedreef.  

De lezing is een samenwerking van mudel, Natuurpunt tussen Leie en Schelde, Davidsfonds Deinze, Dunsa, de heemkundige kring ‘het Land van Nevele’ en Erfgoed Deurle.

De toegangsprijs bedraagt 5 euro en de lezing begint op vrijdag 25 oktober om 20 uur.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio