Fototentoonstelling 'De 4 seizoenen in het Burreken’ in de Hoge Mote

Fototentoonstelling 'De 4 seizoenen in het Burreken’ in de Hoge Mote

Foto: if

Ronse - Momenteel kan je in belevingscentrum De Hoge Mote de fototentoonstelling bezichtigen 'De 4 seizoenen in het Burreken’. "Landschapsfotograaf Paul Muylaert heeft het natuurgebied twee jaar lang doorkruist", zegt de dienst Toerisme. "Het resultaat zijn unieke beelden met verrassende landschapspatronen en close-ups."

"Het Burreken is één van die schilderachtige plekjes in de Vlaamse Ardennen", stelt de dienst Toerisme de expo voor. "In nauwe valleitjes vind je bloemrijke bronbossen, kabbelende beekjes, kleine weides omzoomd met knotwilgen en holle wegen. In het voorjaar word je er overdonderd door de bloemenpracht van bosanemonen, daslook en wilde hyacinten. Ze zorgen voor een kleurenfestijn van blauw, geel en wit. Op de plaatsen waar het grondwater aan de oppervlakte komt, groeien zeldzame planten zoals goudveil, hangende zegge en reuzenpaardenstaart. De gemengde beuken- en eikenbossen vormen ook een ideaal leef- en broedgebied voor tal van bosvogels zoals wespendief en vier soorten spechten. Wie geluk heeft, kan in het Burreken ook een vos of een ree tegenkomen.
De graslanden worden begraasd door runderen van lokale landbouwers en zeldzame exmoorpony's."

De tentoonstelling reist door Oost-Vlaanderen en is nu te zien in de Hoge Mote, het onthaal- belevingscentrum Ronse en de Vlaamse Ardennen.

  • Nog tot en met 5 januari 2020
  • Hoge Mote, De Biesestraat 2, Ronse
  • Gratis inkom
  • Alle info: 055/23 28 16  - www.visitronse.be
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio