3 - 2 tegen KSK Heist

SK Deinze kruipt door het oog van de naald

SK Deinze kruipt door het oog van de naald

Foto: KMSK Deinze

Deinze / Nevele - De Deinse supporters zagen in de eerste helft hoe hun ploeg Heist direct onder druk zette. De bezoekers slaagden er niet in om maar één kans te versieren. In de 8ste minuut onderschepte Gert Van Walle de bal vlak voor het strafschopgebied en bediende Mehdi Tarfi, die keeper Verbist verraste met een schot in de verste rechthoek. Bijna een half uur later werd opnieuw Van Walle gehinderd door de Heistse keeper. De penalty werd feilloos omgezet door Lennart Mertens. Het was meteen zijn 20ste doelpunt.

Spits Nicolas Oreye van KSK Heist werd vakkundig uit de match gehouden door Arnaud De Greef.

Bij het begin van de tweede helft herschikte trainer Demets zijn ploeg via twee wissels, maar het was SK Deinze dat opnieuw verschillende kansen kreeg en goed controleerde. Lennart Mertens zag een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Invaller Adriano Bertaccini  had tweemaal het derde doelpunt aan de voet.

Maar het laatste kwartier trok Heist plots nog het laken naar zich toe toe, eerst met een onverwachte goal van Oreye, die een pas onderschepte van Jannes Vansteenkiste. Volgens trainer David Gevaert was dat te wijten aan de slechte staat van het veld. KSK Heist zette nu alles op alles en smeerde Deinze nog een tweede doelpunt aan via Redouan Benhamou. 

Boeken toe dachten velen. Maar tijdens een wild slotoffensief van SK Deinze bracht Seppe Brulmans bij een vrijschop de bal perfect voor doel. Middenvelder Mathias Schils kon er nog  met de voet bij en Verbist verslagen. Vande hemel naar de hel en terug naar de hemel' vatte een geëmotioneerde David Gevaert de 3-2 samen. KMSK deinze kan nu in ieder geval met een goed gevoel naar Seraing volgend weekend, de laatste match van het jaar. 

Uitslagen Eerste Amateurreeks: www.nieuwsblad.be/sportwereld/uitslagen/voetbal/1ste-amateurs-nationaal

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio