Erkenning voor jarenlange inzet op het vlak van erfgoedzorg

Roland Luttens uit Merendree kreeg huwier van heemkundige kring

Roland Luttens uit Merendree kreeg huwier van heemkundige kring

Foto: Henk Wauters

Deinze / Nevele - 'Merendree, wanneer een artikel geschreven wordt over dat mooie kastelendorp, wordt steevast het advies van Roland Luttens gevraagd. Ook bij het situeren van een foto, om de erfgoedwaarde van een huis te bepalen kan altijd beroep gedaan worden op Roland, en op zijn archief. Maar hij werkt ook mee aan WO I, de Nevelse donjon en is gids in de Kalevallei' vertelde Hugo Schaeck van de heemkundige kring Het Land van Nevele. Meer moet dat niet zijn om die jarenlange inzet te honoreren met een huwier. Dit gebeurde zondag jl. tijdens de viering van het vijftigjarig bestaan van de heemkundige kring.

Zoon en naamgenoot Roland, professor economie aan de Vrije universiteit van Amsterdam, was speciaal overgekomen om de hulde mee te maken.  

Hugo Schaeck, organisator van de Open Monumentendag, gaf in zijn speech nog het volgende mee: 'Roiand leert ons als gids ook anders kijken naar bijvoorbeeld een gevel: waterlijsten, muizentandjes, muurversieringen, modillons en muurankers. Hij kan daar zeer begeesterend over spreken'. 

Roland Luttens werd een nieuwe prins in de orde van de huwier en was zichtbaar opgetogen over die blijk van waardering. Een huwier is een denkbeeldige perensoort op een sierbord, dat door de heemkundige kring wordt uitgereikt aan hen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de lokale en streekgeschiedenis.

www.facebook.com/landvannevele

www.landvannevele.com

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio