De man met de croonerstem lokt twee keer op rij een volle zaal (lees: binnenkoer)

Garry Hagger zorgt voor de plezante en de gevoelige muzikale noot

Garry Hagger zorgt voor de plezante en de gevoelige muzikale noot

Foto: Sonja De Schuyter

Gent - Wie vond dat het tijd werd om eens gezellig te kunnen meezingen en meeklappen met Vlaamse (en Engelse) hits, moest zondag richting binnenkoer Bisschoppelijk Seminarie voorheen Klein-Sint-Bavo aan de Kapittelstraat afzakken. Daar verzorgde Garry Hagger immers twee optredens, één om 11 uur en één om 16 uur. Hij loste alle verwachtingen in van het massaal voor hem opgekomen publiek.

Garry Hagger opende z’n tour-de-chant met Just say Hello, gevolgd door Just a gigolo en het ontroerende Wat heb ik fout gedaan?
Als de zon verschijnt
, Jijbent het helemaal, Ik heb de hele nacht liggen dromen: de fans zongen deze hits uit volle borst mee.

Na Het allermooiste stelde Garry uw reporter voor aan het publiek. Ikzelf was voorzitster van de publieksjury van de VTM-Soundmixshow in 1995, toen Garry Hagger tweede werd in de finale als imitator van René Froger met This is the moment. Georges Darmoise won toen met Delilah van Tom Jones en koos Doran als artiestennaam. Momenteel echter horen we niet veel meer over hem. Wie is dan eigenlijk de échte winnaar? Juist ja, Garry Hagger. Want hij is nog steeds een gevestigde waarde in de Vlaamse showbusiness.  

Het tweede gedeelte van de show startte Garry met Love is all en Aan het strand van Oostende. Daarna vervolgde hij met een echte rock and roll. Garry maakte recent deel uit van een project rond Merrill Osmond, één van The Osmond Brothers, de succesvolle Amerikaanse groep uit de jaren zeventig. In oktober zou Merrill naar Vlaanderen komen en samen met Garry Hagger enkele concerten verzorgen.  

Naar het einde van de show toe liet Garry twee mensen uit het publiek op het podium komen. Ze hadden allebei een hoed op. Garry zelf begaf zich tussen het publiek en zong er You can leave your hat on. Volgens de tekst in het lied, moesten de man en de vrouw één na één enkele kledingstukken uittrekken. Uiteindelijk werden enkel de schoenen uitgedaan. Dit zorgde voor een plezierige noot.  

Als afsluiter van de twee geslaagde optredens nam Garry Hagger het publiek telkens mee naar Las Vegas. Alle mensen hadden zichtbaar genoten en begaven zich opnieuw in de Gentse Feesten-drukte.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio