Ronses doelman Bilen mee Europees voetbalkampioen postbedrijven

Ronses doelman Bilen mee Europees voetbalkampioen postbedrijven

Foto: KSK Ronse

Ronse - Onze nationale ploeg mag het dan wat laten afweten de laatste jaren, De Post doet erg z’n best om de Belgische voetbalreputatie internationaal hoog te houden. Een tijd terug speelden ze Europees kampioen te Malta. En wie stond daar ijverig het doel te verdedigen? Onze eigenste doelman van KSK Ronse Bilen Mrabet.

De meeste Postspelers zijn actief in de derde of vierde klasse. De ploeg is een mooie afspiegeling van de diversiteit binnen het bedrijf op vlak van regio, taal en afkomst. Dat ze desondanks prima kunnen samenwerken bewezen ze in Malta. Nadat ze in de voorronde Polen, Nederland en Zwitserland succesvol het hoofd boden, versloegen ze er in de eindronde het gastland Malta met 6-3 en Portugal met 2-0. Samen goed voor Europees goud.

’s Avonds en in de weekends is Bilen voetballer bij KSK Ronse, maar ’s morgens zet hij elke weekdag gezwind z’n postpet op. Niet dat hij het financieel echt nodig heeft. Met z’n inkomen bij KSK Ronse komt hij gemakkelijk rond. Maar Bilen is geen stilzitter en de lege momenten overdag ergerden hem. Op zoek naar een extra bezigheid ging hij te rade bij een interimkantoor. Veel keuze gaven ze hem niet: postbode of straatveger. Het werd dus het eerste en die dubbelstatus van postbode-voetballer bevalt hem nog steeds prima.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio