Info-avond op 20 augustus

Nieuwe methodeschool 'de sterrebloem' in Meigem bij Deinze bereidt zich volop voor op het schooljaar

Deinze - Einde juni betekende het einde van Meigem Schoolke, een kleine basisschool behorende tot het katholieke onderwijsnet. Maar de schoolgebouwen blijven niet lang leeg staan. De initiatiefnemers van de methodeschool 'de sterrebloem' die al lang op zoek waren naar een vestigingsplaats ergens in Deinze, kregen het fiat van de Zusters van Deftinge om het schoolgebouw in Meigem te huren. De werkgroep is nu alles in gereedheid aan het brengen voor de doorstart van de school op 1 september. De klassen kregen en krijgen een opfrisbeurt. Men mikt op minimum veertig leerlingen.

Een mogelijk knelpunt is het feit dat Meigem wat afgelegen ligt, maar daar wil men een mouw aan passen. Veerle Hillaert: "Vanuit het centrum van Deinze bereik je de school op tien minuten met de auto. Vanuit Meigem kan je vlot doorrijden naar de E40 in Nevele. Carpoolen en de belbus zijn alternatieven opdat je niet altijd zelf zou moeten rijden. De school zal ook een vervoersdienst organiseren".

De initiatiefnemers organiseren nog een info-avond op 20 augustus om 20u in het schoolgebouw, Lange Akkerstraat 17 Meigem. Tijdens die avond zal er stilgestaan worden bij de pedagogische visie van de school maar ook bij praktische zaken en afspraken. Op die avond kan er officieel worden ingeschreven.

Wie in afwachting van deze info-avonden al een kind wil aanmelden, kan dat via mail : info@desterrebloem.be of telefonisch bij Ellen De Dapper op het nummer: 0473/89 00 23. Veerle Hillaert wijst er verder op dat het geen probleem is om een kind in te schrijven wanneer het al elders ingeschreven staat.

Men streeft naar een school waar het kind centraal staat en waar de ouders meedoen; waar een huiselijke sfeer heerst in kleine klassen. De school is een afdeling van de VLOM, met hoofdschool in Gent en bevindt zich onder de koepel van FOPEM (Federatie van Onafhankelijke Emancipatorische Methodescholen).

Meer info op www.desterrebloem.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio