Vriendenkring zorgt voor extraatjes

Studiereis Atheneum Ronse naar Londen en Parijs

Ronse - Als kers op de taart voor alweer een schooljaartje ijverig studeren, bezochten de leerlingen van het Atheneum van Ronse van 25 tot 27 maart de twee grootsteden Parijs en Londen. De begeleidende leerkrachten kropen voor een keer in gidsplunje en schotelden hun leerlingen een boeiende rondleiding voor.

De derde graad ASO en 5 Handel mochten zich te goed doen aan de Lichtstad Parijs. Met een goed gevuld programma met klassiekers als het Louvre, de Notre Dame, het Pantheon, het Centre Pompidou, het pittoreske Montmartre en het Quartier Latin tekenden ze voor behoorlijk nachtrustbehoevende leerlingen s’ avonds. ‘En dankzij de financiële steun van de vriendenkring konden er ook nog een paar extraatjes af’, meldt een erkentelijke Els Ameels, leerkracht Frans-Spaans. ‘De boottocht op de Seine met de Bateaux-Mouches en ‘Paris by night’ bewonderen vanop de Eiffeltoren, het waren voor onze leerlingen stuk voor stuk onvergetelijke ervaringen.’ Op de Open Dag, nu zaterdag 24 april vanaf 14 uur, kan je in de klas Frans de fotoreportage over de uitstap bekijken.

Datzelfde weekend trokken de leerlingen van 4 ASO op ontdekkingstocht door Londen. Onder het goedkeurende oog van leerkrachtlief, ontdekten ze wat de Britse hoofdstad zoal voor fraais te bieden heeft. Het fotoalbum van hun wedervaren vind je hier.


 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio