Bio Bakfiets genomineerd voor de Bio Award 2011

Bio Bakfiets genomineerd voor de Bio Award 2011

Foto: www.Grimbergs.Net

Grimbergen - Bio-Forum zet elk jaar een Bio-bedrijf in de bloemetjes dat extra inspanningen heeft geleverd om bio beter en bekender te maken. Voor dit jaar werden de genomineerden bekend gemaakt. De Bio Bakfiets, van de Bio Boerderij “Den Diepen Boomgaard”, is een van de 5 genomineerde .

De andere genomineerden zijn: Bioplanet, De Groene Waaier , Delight (o.a. Postelein), Guldenboot (Leireken bier).

En wie de winnaar is weten we op zaterdag 4 juni 2011 rond 11 uur op het openingsevent van de Bio-week in Oostende. Dan zal de uitslag bekend gemaakt worden die door een onafhankelijke jury gekozen werd.
“De nominatie is op zich al een hele prestatie voor onze sociale werkplaats. Het is een bevestiging van de stijgende vraag naar Bio producten. Het is tevens een steun voor de dag dagelijkse inzet van tien tallen medewerkers hier op ‘Den Diepen Boomgaard’. Samen met de klanten maken zij dit project mogelijk” aldus Sigurd De Ridder, verantwoordelijke Bio Bakfiets

De Bio-Bakfiets


Als sociale werkplaats in de vorm van een Bio-boerderij zijn wij erom bekommerd dat voedsel op een duurzame, eerlijke en kwaliteitsvolle manier kan geproduceerd en verdeeld worden.
Daarom is “Den Diepen Boomgaard” begin februari 2011 van start gegaan met een project waarbij we met een Bio-bakfiets Bio-brood aan huis leveren : “De Bio Bakfiets”
Met een alternatief en duurzaam vervoermiddel slaagden Den Diepen Boomgaard erin om in 4 maanden tijd dagelijks brood te leveren bij ongeveer 100 gezinnen in Grimbergen. Elke week komen er nog nieuwe gezinnen nog bij.
Het project is ook sociaal gedragen. Hiervoor zet men onder meer leefloontrekkers (artikel 60) in, in samenwerking met het OCMW van Grimbergen.  Als fietser of als administratieve kracht krijgen ze opnieuw een kans om een stabiele toekomst op te bouwen en terug voeling te krijgen met het arbeidsmilieu.
Met het project probeert men gezonde voeding beschikbaar te stellen voor minder mobiele mensen. Den Diepen Boomgaard speelt ook in op de behoeftes van druk bezette gezinnen die bewust kiezen voor gezonde voeding.

meer info op www.biobakfiets.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio