Opgravingen bij verkaveling Stadsontwikkelingsbedrijf Gent

Op zoek naar vondsten uit de steentijd en middeleeuwen op Deinze Kouter

Op zoek naar  vondsten uit de steentijd en middeleeuwen op Deinze Kouter

KLAD Foto: KLAD

Deinze - Archeologen zijn ervan overtuigd dat de Kouter in Deinze heel wat te bieden heeft op het vlak van vondsten. Een kouter is doorgaans een plaats waar vroeger de eerste bewoning en akkerbouw ontstond. De Kouter van Deinze was goedgelegen naast een belangrijke weg Oudenaarde - Brugge en tussen de Leie en een aantal grote beken (Zeverenbeek en Kale). De archeologen hebben dan ook van een geplande verkaveling van het AG Stadsontwikkelingsbedrijf Gent gebruik gemaakt, om enkele weken geleden een aantal sleuven te graven.

Het AG Stadsontwikkelingsbedrijf plant op de terreinen van het OCMW Gent aan de Kouter in Deinze, de aanleg van een verkaveling met zes loten. Het gebied heeft een oppervlakte van ca. 2800 m² en is gelegen op de zuidelijke helling van de kouterrug. Er is een groot hoogteverschil

Het onderzoek door de archeologen van All Archeo bvba, onder begeleiding van de Kale en Leie Archeologische Dienst leverde weinig spectaculairs op. Er werden greppels en paalsporen gevonden en enkele kuilen, van eerder recente datum. Misschien is er in de toekomst nog een interessante mogelijkheid voor verder onderzoek? 

De KLAD beschikt sinds deze week over een nieuwe website, dat een interessant digitaal platform is geworden over het regionale archeologische patrimonium:  www.deklad.be.

  

 


 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio