Woonde tot 2008 in een hoevetje in Meigem

Nieuwe staatssecretaris John Crombez was gedurende enkele jaren sp.a voorzitter in Deinze

Nieuwe staatssecretaris John Crombez was gedurende enkele jaren sp.a voorzitter in Deinze

Foto: Crombez

Deinze - Een tiental jaren geleden werd de pastorie van Meigem te koop gesteld door de stad Deinze. John Crombez, op dat ogenblik kabinetschef van federaal minister Freya Van den Bossche, wou het historische pand kopen maar greep ernaast. Hij vond Meigem wel een pittoresk dorpje en koos uiteindeljik voor een hoevetje in de Wildonkenstraat. Nadien werd hij actief bij de sp.a in Deinze en voorzitter van de afdeling. John Crombez werd lijstduwer van het kartel sp.a SamenvoorDeinze ter gelegenheid van de gemeenteraadsverkiezingen in 2006, maar raakte niet verkozen.

In 2008 verliet hij bijna halsoverkop Deinze om te kunnen deelnemen aan de Vlaamse verkiezingen vanuit zijn geboortestreek in West-Vlaanderen. Die werden voor hem een succes. Hij werd parlementslid en als specialist financiën één van de topfiguren van de Vlaamse socialisten. Dat hij in de federale regering staatssecretaris wordt voor fraudebestrijding is eigenlijk geen verrassing. 

John Crombez is een fervente voetballiefhebber en ondermeer trouw supporter van Club Brugge. Zo fungeerde hij een aantal jaren als trainer bij de jeugd van voetbalploeg FC Poesele.

Hij werd in Deinze als voorzitter opgevolgd door Jessica Dobbelaere, bedrijfsleidster van een vertaalbureau. Ook zij heeft ondertussen Deinze verlaten en is nu actief bij het sp.a bestuur van Kortrijk. Op dit ogenblik is gemeenteraadslid Freija Dhondt voorzitster van de sp.a-afdeling.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio