Voorzitterswissel bij KFC Humbeek

Voorzitterswissel bij KFC Humbeek

Foto: Jozef De Breucker en Patrick Mensalt

Grimbergen - Op zondag 4 maart 2012 om 15uur zal de nieuwe voorzitter Patrick Mensalt de aftrap van de derby Humbeek - Meise geven, een rechtstreeks duel voor de 3de plaats in reeks 3F. Jozef De Breucker zal na een voorzitterschap van meer dan 20 jaar gehuldigd worden als erevoorzitter van de club.

Jozef De Breucker al 20 jaar voorzitter

Jozef De Breucker, geboren op 10 januari 1937, mocht als kleine rakker niet voetballen van thuis, er was immers werk genoeg op de boerderij, vlak na de oorlog. Zijn echte voetbalcariere begint pas wanneer hij de 40 nadert, bij de oprichting van de veteranenploeg in Humbeek ergens middden jaren 70. Samen met o.a. Henri Verdickt, Gilbert Van Capellen, Louis Van Humbeeck, Fred Ferre, Soike Noël,... werd er soms meer gediscussieerd dan gevoetbald op het veld. Jozef stond het grootste gedeelte van zijn veteranencarriere in het doel. Zijn hoogtepunt was tijdens een vriendschappelijke match tegen de oude glorieen van RSC Anderlecht, met o.a. Gille Van Binst en Pol Van Himst, waar hij de tweede helft in het doel bij Anderlecht mocht staan.


In 1974 richtte hij onder impuls van Henri Verdickt, Pierre Van Asch, Jos Van Der Haegen en Lucien Binst mee een nieuw bestuur. Toen was de degradatie naar tweede provinciale een waar dieptepunt voor het toenmalige KFC Humbeek dat gewend was jarenlang in bevordering of eerste provinciale te spelen.

Twee seizoenen later speelde Humbeek weer in eerste provinciale, een hoogtepunt was de promotie naar bevordering begin jaren 80. In die periode werd ook de beker van Brabant veroverd na een overwinning tegen AV Lembeek. Het bevorderingsprookje duurde slechts 1 seizoen.


Als voorzitter haakte Henri Verdickt af, wegens professionele redenen en na een paar overgangsvoorzitters, Jan De Valck en Rene Spolspoel, nam Jozef De Breucker begin jaren '90 het voorzittersambt over. Ondertussen was humbeek verder gezakt naar 3e provinciale. Er werd nog tweemaal kampioen gespeeld, maar het verblijf in 2e provinciale was steeds van korte duur. In 2007 vierde KFC Humbeek, onder zijn voorzitterschap haar 100-jarig bestaan. Na een carrière als voorzitter van meer dan 20 jaar vindt Jozef het tijd om de fakkel door te geven.


Patrick Mensalt neemt met ambitie de fakkel over

Patrick Mensalt begon als miniem te voetballen bij de buren van FC Beigem. Als kadet maakte hij de overstap naar K Humbeek FC waar hij zou blijven voetballen tot zijn vertrek naar de universiteit op 18-jarige leeftijd. Patrick stond steeds in de goal, af en toe echter werd hij als geheim wapen in de diepe spits opgesteld.

Door een druk beroepsleven kwam hij later niet meer aan voetballen toe, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Patrick zetelt dan ook al meer dan 10 jaar als bestuurslid bij de club. Vol ambitie neemt hij de fakkel over.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio