Vlaanderen I v an Deme naar scheepswerf Rwaal voor nazicht

Aanvaring tussen vrachtschip en baggerboot in Bocht van Bath

Zwijndrecht - Zaterdag, even na 16 uur, vond op de Westerschelde, in de Bocht van Bath een aanvaring plaats tussen twee schepen. Het ging om het baggerschip ‘Vlaanderen I’ van de Antwerpse baggermaatschappij Deme met hoofdkwartier in Zwijndrecht, en het 160 meter lange zeeschip 'Trina', dat onder Duitse vlag vaart.

Geen gewonden

Er vielen geen gewonden, maar er kwam wel een kleine hoeveelheid olie vrij. Volgens de scheepvaartpolitie was de schade echter minimaal. Uit veiligheid werd de Vlaanderen I naar een zandbank (de plaat van Bath) gesleept voor nazicht. De baggerboot was het meest beschadigd, maar niet echt zwaar. Omstreeks 19 uur kon het schip weer vertrekken en ging het op eigen kracht maar onder begeleiding van een politieboot en een sleper, naar de scheepswerf van Reimerswaal voor verder nazicht. De Trina meerde later af in het Churchilldok.

Mogelijk werd de aanvaring veroorzaakt door de mist. Er vonden zaterdag nog twee lichte aanvaringen plaats op de Schelde. De afgelopen jaren gebeurden geen ongevallen meer in de eens zo beruchte bocht van Bath. De situatie verbeterde sinds de bocht werd uitgediept en de rivier wordt beveiligd door de Schelde Radarketen. (sdl/dbw)
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio