Freija Dhondt trekt de sp.a - provincieraadslijst voor het district Deinze

Freija Dhondt trekt de sp.a - provincieraadslijst voor het district Deinze

Freija Dhondt, midden vooraan, met haar sp.a - medewerkers voor het volkshuis De Pulle in de Stationsstraat Foto: sp.a

Deinze - Gisteren vulde de sp.a in Gent de kopplaatsen in voor de provincieraadsverkiezingen. Samen met de gemeenteraden worden op 14 oktober immers ook de 72 zetels voor de provincieraad verkozen. In het district Deinze, dat nu 15 gemeenten omvat, zal gemeenteraadslid Freija Dhondt de sp.a-lijst trekken. Zij zal het dus opnemen tegen ondermeer de ervaren bestuurders - gedeputeerden Marc De Buck en Sander Vercamer, die respectievelijk in het strijdperk treden voor de Open VLD en de CD&V.

Freija Dhondt, die in Deinze eveneens de sp.a-lijst trekt voor de gemeenteraadsverkiezingen, maakt een reële kans om beide mandaten binnen te halen.Zij is met haar 24 jaar trouwens ook al voorzitter van sp.a afdeling Deinze en van het district Deinze, lid van diverse intercommunales en de politieraad en vertegenwoordigt de partijafdeling telkens bij de nationale verkiezingen. Het gaat dus hard voor Freija Dhondt, die binnenkort in het huwelijksbootje stapt. Zij is de dochter van sp.a OCMW-raadslid Johan Dhondt.

Het is van het jaar 2.000 geleden dat Deinze nog een sp.a-provincieraadslid had. Marcel Adams zetelde twee legislaturen van zes jaar in de provincieraad en is nog steeds lid van het partijbestuur.     

Freija zegt niet zonder doel naar de provincieraad te mikken. 'Ik wil eerst en vooral inzetten op onderwijs', zegt ze. 'Ik wil hier niet op besparen. Ten tweede vind ik dat iedereen de kans moet hebben om comfortabel te wonen. Ten derde is een geïntegreerd jeugd- en cultuurbeleid één van mijn stokpaardjes.'

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio