Op deze opendeurdag was er heel wat te beleven. Zo gaven de leden van het Provinciaal Proefcentrum een demonstratie rond composteren en schapen drijven. Ook de leerlingen waren aanwezig. Zij toonden de bezoekers wat ze allemaal al geleerd hebben in de tuinbouw en gaven een rondleiding in de teelten.

Bijenhal

Bezoekers konden niet enkel het leven in de tuinbouw bewonderen, zij waren bovendien ook de eerste mensen die kennis mochten maken met een nieuwe bijenhal. Deze hal is zeer belangrijk voor de school Elishout.

Onmisbaar

Bijen leveren onder andere honing en was, en zorgen voor de bestuiving van talrijke voedingsgewassen. Deze kruisbestuiving is ook onmisbaar in het Pajottenland met zijn kleinfruitgewassen zoals aardbeien, frambozen, bessen en bramen. Bijen verzekeren deze teelten dus een goede opbrengst. 

Leerplan

De nieuwe bijenhal wordt ook opgenomen in het leerplan van de leerlingen. Zo helpen zij mee de hal te onderhouden en de honing te oogsten. Deze honing wordt dan gebruikt in allerlei bereidingen van bepaalde afdelingen van de school, zoals hotel, slagerij en bakkerij. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio