Kleinkunstavond met zangduo's Erik & Sanne en Miek & Roel in Oude Vismijn

Net zoals dinsdagavond voor Belle Perez, was het woensdagavond opnieuw bakske vol in de Oude Vismijn voor een rustige kleinkunstavond. Erik & Sanne en Miek & Roel deelden er de affiche. Roel Van Bambost en echtgenote Miek namen het eerste deel voor hun rekening. Erik Van Neygen en Sanne vonden het een eer één van hun allerlaatste optredens voor een Gents publiek te kunnen afwerken. 'Jullie waren een schitterend publiek en dat meen ik echt', liet Sanne weten op het einde van de avond.

Miek en Roel debuteerden in 1965 als folkzangers. Monique Holvoet kortte haar naam in tot Miek en Raoul Van Bambost tot Roel en een zangduo was geboren. Het koppel uit Sint-Amandsberg bracht in de Oude Vismijn een aaneenschakeling van hun vroegere succesnummers, afgewisseld met andere gekende kleinkunstnummers. Hun klassiekers waren: Wie wil horen, Jan met de pet, Het verdrongen land van Saeftinge, De grote revolutie en vooral Jij en ik, destijds geschreven door Niki Bovendaerde.

Miek en Roel hebben twee zonen, die in de zaal aanwezig waren met de kleinkinderen. Zoon David schreef een nummer voor zijn ouders: De bediende Jan. Verder bracht het zangduo de titelsong uit hun cd 'De Titanic achterna'. Het publiek beloonde hen met een staande ovatie.

Na de pauze stonden Erik en Sanne op het programma. Dit optreden kaderde in de afscheidstournee van dit duo, dat in september 2012 definitief stopt met podiumoptredens. 'Toen ik 16 jaar was, ging ik vol spanning kijken naar optredens van Miek en Roel', aldus Erik Van Neygen. 'Daarom ben ik dubbel zo fier om vanavond samen met hen op hetzelfde podium te mogen staan.' Het is duidelijk dat Erik een fan was en is van Miek en Roel. 'Bovendien weet Roel heel veel, niet alleen over film, maar ook over muziek', voegde Erik eraan toe.

Tijdens hun concert van ruim 2 keer 40 minuten passeerden vele van hun hits de revue: Het huis dat tussen rozen stond, Jas met duizend kleuren, Oh Marie, Kleine Maartje en Vertrouwen. Vanzelfsprekend mocht de hitsingle Veel te mooi uit 1990 niet ontbreken, waarbij het publiek massaal meezong. Daarnaast brachten Erik en Sanne ook enkele nieuwe nummers, o.a. uit hun recentste cd 'The Fantastic Expedition'. Ook hits van Will Tura, waar het duo veel bewondering voor heeft, stonden op het programma: Heimwee naar huis, Wat je diep treft en Aan mijn darling.

Sanne vertelde hoe Maartje haar vriend David - met de krulletjes - heeft leren kennen aan de oevers van de Schelde. Toen kwam aan de Schelde te zingen. 'Erik en ik hebben er een zoon bijgekregen en 't is bovendien nog een goeie gitarist ook', lachte Sanne.

Na deze geslaagde avond keerde het publiek met een goed gevoel ofwel huiswaarts, ofwel nog eens richting Gentse Feesten. Dit was een avond om nooit te vergeten en voor herhaling vatbaar.

Donderdag in de Oude Vismijn aan het Veerleplein: namiddagshow om 14 uur met Luc Caals en avondshow om 20 uur: Noche de la Pasion met Tangosalon.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio