Educatieve aspect wordt belangrijker

Brielmeersen Deinze lokken jaarlijks 150.000 bezoekers

Brielmeersen Deinze lokken jaarlijks 150.000 bezoekers

Foto: Wandeling in de Brielmeersen

Deinze - Adelin Haelvoet, beheerder van de Brielmeersen, deelt in Knack Weekend van deze week enkele interessante weetjes mee over het domein in Deinze. Van de 150.000 bezoekers woont 30 % in Deinze en komt 65 % uit de provincie Oost-Vlaanderen. Het domein bestaat ondertussen 42 jaar en enkel de grote vijver en het tracé van de asfaltpaden dateren nog uit die periode.

'De dieren blijven een belangrijke attractie, maar nu wel zonder de exoten zoals wasberen en kraanvogels. Een oehoe en zilverreigers zijn nog getuigen van wat er vroeger was. In de toekomst leggen we het accent op neerhofdieren en samenwerking met de Stichting Levend Erfgoed'.

Aangezien kinderen minder en minder kennis hebben van de voedselketen wordt er in de toekomst een educatieve werking rond land- en tuinbouw voorzien, een huise kinderboerderij met een groententuin en vierkantemetertuintjes, zodat de scholen kunnen worden betrokken. 'Doordat enkele weken geleden de cafetaria in vlammen opging, komt de realisatie van een natuureducatief centrum met leslokalen in een stroomversnelling' besluit de beheerder. 

www.deinze.be (doorklikken naar Vrije Tijd)

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio