Lillo Waterdorp voor geopend verklaard

Havenschepen Van Peel opent het evenement met prof Eric Van Hooydonck Foto: sdl

Berendrecht-Zandvliet-Lillo - Havenschepen Marc Van Peel opende zaterdagavond in het lokaal van Jachtclub Scaldis het evenement 'Lillo Waterdorp' dat nu zondag 12 augustus in Lillo plaatsvindt.

Vooraf had voorzitter Eric Van Hooydonck van Watererfgoed Vlaanderen hulde gebracht aan een drietal dat zich verdienstelijk maakte inzake de verdediging van dat erfgoed. Eerste was Florreke, de waardin van Gaarkeuken 110 aan de beurt. Dan kwam Robert Vervoort op het appél die een enorme verzameling foto's en andere aandenkens van de Red Star Line verzamelde. Ten slotte was er havenman André Bollen die zich eveneens verdienstelijk maakte inzake de geschiedenis van de emigratie van milljoenen vluchtelingen vanuit Antwerpen naar de VS en die een grote rol speelt in de Marnixring Hanze, als in publicaties over het onderwerp.

De Scheldebron

Er werd ook hulde gebracht aan Philippe Van Iersel die zondag de boekenmarkt organiseert en aan de mensen van Espa (de vereniging van maritieme jouranlisten en publicisten) die de Scheldebron in Frans Vlaanderen in handen brachten van het Antwerpse Havenbedrijf.
Dinddag worden overigens bij de bron in  Gouy de vernieuwde borden, gedenkstenen en plakkaten onthuld die de historische en toeristische betekenis ervan tot uiting brengen.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio