Uitreiking voorzien op 5 oktober in zaal de Rekkelinge

Stichting Filip Decock uit Deinze reikt binnenkort Vlaamse Noord-Zuidpersprijs uit

De Stichting Filip Decock reikt op 5 oktober de Vlaamse Noord-Zuidpersprijs uit en een aanmoedigingspersprijs van de stad Deinze. De aanwezigen zullen eveneens vergast worden op een optreden van de harmonie Vrank en Vrij van Nazareth. Nadien volgt een receptie. Iedereen is welkom. De toegang is gratis, maar er wordt wel een inschrijving verwacht via sfd@live.be.

De Stichting Filip Decock werd in 1989 in Deinze opgericht ter nagedachtenis van Filip Decock (°1954), radionieuwslezer bij de toenmalige BRTN en actief wereldwinkelier, overleden in 1988 aan de gevolgen van multiple sclerose.

Sinds 1990 wordt door de Stichting Filip Decock tweejaarlijks een wedstrijd georganiseerd “Journalistiek en Derde Wereld” en de prijs Filip Decock uitgereikt, later aangevuld met een aanmoedigingsprijs van de Stad Deinze.De tweejaarlijkse prijs Filip Decock zal dit jaar twee onderdelen omvatten. Er is de aanmoedigingsprijs van de stad Deinze voor een bedrag van 1.000 Euro en de Vlaamse Noord-Zuidpersprijs van de Vlaamse overheid voor 3.000 Euro.

De initiatiefnemers willen Vlaamse journalisten bekronen die door middel van een artikel(reeks) een vernieuwende bijdra-ge leveren in de bewustwording inzake de Derde Wereld. Bij de beoordeling wordt door de jury o.a. rekening gehouden met de toegankelijkheid van de bijdrage, het vernieuwende karakter, het appelleren aan betrokkenheid, de originele invalshoek en de keuze van een vernieuwend, verfrissend thema.

De prijsuitreiking is gepland op vrijdag 5 oktober 2012 om 20 uur in zaal
‘De Rekkelinge’ (Desiré Delcroixstraat) in Deinze. De toegang is gratis, maar een inschrijving wordt gevraagd via sfd@live.be.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio