CD&V-Groen gaat in zee met N-VA en Liberale Unie na vertrouwensbreuk met SP.A

CD&V-Groen gaat in zee met N-VA en Liberale Unie na vertrouwensbreuk met SP.A

Foto: sdr

Ronse - De coalitievorming in Ronse neemt een onverwachte wending. De volgende zes jaar wordt onze stad bestuurd door de verkiezingsoverwinnaars CD&V-Groen en N-VA en de Liberale Unie. Morgen en overmorgen meer in de krant. Nu alvast het persbericht van CD&V-Groen.

Het persbericht van CD&V-Groen, letterlijk:

Nadat op zondagavond een mondelinge coalitieovereenkomst was tot stand gekomen tussen CD&V – Groen en SPA heeft CD&V-Groen moeten constateren dat op maandag 15 oktober SPA achter de rug van CD&V-Groen parallelle onderhandelingen zijn opgestart met de N-VA en de Liberale Unie teneinde een alternatieve coalitie tot stand te brengen zonder CD&V-Groen, nochtans de grootste partij.
Daarop heeft CD&V-GROEN vastgesteld dat het vertrouwen in haar huidige coalitiepartner SPA onherroepelijk werd geschonden.
Derhalve werd op 15 oktober een coalitieovereenkomst ondertekend tussen CD&V-Groen, N-VA en de Liberale Unie voor de komende 6 jaar.
CD&V Groen levert de burgemeester (Luc Dupont), 3 schepenen (Ignace Michaux, Joris Vandenhoucke en Jan Foulon) en een vierde schepen gedurende 2 jaar (Agnes Van Crombrugge).
Groen levert 1 schepen (Wouter Stockman).
N-VA levert de voorzitter van het OCMW (Wim Vandevelde), 1 schepen gedurende 4 jaar (Brigitte Vanhoutte) en de voorzitter van de gemeenteraad (Lieven Dhaeze).
De Liberale Unie levert 1 schepen gedurende 4 jaar (Rudi Boudringhien) en 1 schepen gedurende 2 jaar (Tom Deputter).
De drie partijen hebben de vaste wil een hechte en stabiele meerderheid te vormen en de stad te besturen in het belang van de Ronsenaar.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio