Cyclocross in Strombeek lokt 33 renners

Cyclocross in Strombeek lokt 33 renners

Foto: cyclocross Strombeek 2013

Grimbergen - Op zondag 10 februari werd op het sportcomplex van De Piereman bij wijze van experiment een cyclocross gehouden. De Wielerclub en FC Strombeek sloegen de handen in elkaar, de amateurfederatie van de Zennevallei zorgde voor een plaats op hun recreatieve veldritkalender. Ondanks het krokusverlof, met veel ski- en vakantiegangers, kwamen er nog 33 renners opdagen.

 

 

Velen onder hen vroegen zich af waar en hoe men in het verstedelijkte Strombeek een cyclcocross-parcours zou uittekenen. Groot was hun verbazing dat op en rond de voetvalvelden aan het zwembad, in een echt parkgebied een selectieve omloop kon uitgetekend worden, zelfs met heuse klauterpartijen in.

 

Op een relatief harde ondergrond met veel niveauverschil, maar toch ook enkele korte drassige modderstroken, ging de meute om 10.30 u van start. Wim Feyaerts moest aanvankelijk wel even gas geven om een kloofje te overbruggen, maar toen zijn compagnon-koploper problemen kreeg met het achterwiel, was de winnaar al gekend. Bart Thielemans (zoon van ex-crosser Jefke) uit Wolvertem stond niet zo best in de startorde en diende een hele resem renners voorbij te steken alvorens zich in de wedstrijd te knokken. Hij reed lang als 3e rond, op zoek naar het kopduo, maar bekocht die inspanning naar het einde toe. Chevalier, Van Kerckhoven en Bart Feyaerts streden lang zij aan zij voor de dichtste ereplaats en gingen finaal zelfs de spurt aan om het podium vol te maken. Het werd dus een leuke winterhappening tijdens een voetbalvrij weekend!

 

Na 10 ronden werd volgende uitslag opgemaakt:

1 Wim Feyaerts
2 Laurent Chevalier
3 Koen Van Kerckhoven
4 Bart Feyaerts
5 Bart De Wever
6 Bart Thielemans
7 Hendrik Van Den Driessche
8 Stijn De Man
9 Steven Wargee
10 Lander Vanton
11 Kevin Wielemans
12 Michael Naessens
13 Jelle Vanton
14 Werner Zimmermann
15 Robert Rood
16 Nils Schepens
17 Hans Jacobs
18 Marc De Buyst
19 Arthur Joos
20 Kurt Vanlaethem

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio