Honderdtal Amerikaanse bedrijven op bezoek in de Antwerpse haven

Antwerpen - “Antwerpen is dé ideale plaats voor investeringen. Het uitgebreide stedelijke economische weefsel van de stad, in combinatie met de internationale draagkracht van onze haven, zijn onmiskenbare troeven voor potentiële investeerders.”

Dat zei de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) dinsdag tijdens een event van de American Chamber of Commerce (de Amerikaanse Kamer van Koophandel) in samenwerking met ExxonMobil en het Havenbedrijf.

Troeven
In het Antwerpse havenhuis lichtte De Wever voor een publiek van een 100-tal deelnemers toe wat de troeven zijn van Antwerpen als investeringsregio voor buitenlandse investeerders. Hij beklemtoonde hierbij de gekende sterktes van de Scheldestad, maar duidde vooral op het internationale belang van de haven met haar sterke chemische cluster en uitgebreide logistieke aanbod.

Rondvaart
Naast enerzijds een informatief luik over de Antwerpse troeven en een korte uiteenzetting over de activiteiten in de haven, kregen de deelnemers ook uitgebreid de mogelijkheid om te netwerken tijdens de rondvaart in de haven.
 Zowel Eddy Bruyninckx, CEO van het Havenbedrijf, als Joost van Roost, CEO van ExxonMobil en voorzitter van het nieuwe Antwerp Chapter van AmCham Belgium, waren bijzonder opgetogen met het opzet van dit gezamenlijke initiatief.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio