Beverdonk Container Terminal krijgt award

Beverdonk Container Terminal krijgt award

Kris Adams, algemeen directeur van BCT ontving de award Foto: DPW

ANTWERPEN/BEVEREN-WAAS/GROBBENDONK - De Beverdonk Container Terminal van DP World in Grobbendonk ontving zopas de ‘Logistics Project of the Year 2014 Award’ . De jury van de Transport & Logistics Awards verkoos DP World voor het transferium in Beverdonk.

Dankzij de Terminal langs het Albertkanaal en nabij het kruispunt van grote autowegen, hebben zowel het wegvervoer als de binnenvaart een platform om lading over te slaan op een strategische afstand van de Antwerpse haven.
Deze inlandterminal is voor 80% eigendom van containerbehandelaar DP World met hoofdkwartier aan het Deurganckdok in de Waaslandhaven. Het Antwerpse havenbedrijf bezit de overige 20%. Hij verzette de jongste twee jaren ruim 30.000 standaardcontainers.

Samenwerking
Eddy Bruyninckx, CEO van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen: ‘Deze award is de erkenning en de bevestiging voor en door de logistieke wereld  dat het concept van de Beverdonk Container Terminal goed werkt en navolging verdient. Het is bovendien een goed voorbeeld van innovatieve samenwerking tussen private en publieke partners.’

Logistieke oplossingen
Rob Harrison, CEO van DP World in Antwerpen is verheugd met deze erkenning. ‘Het feit dat Beverdonk Container Terminal deze award heeft verdiend, bewijst het succes van dit inland concept. DP World blijft dan ook werken aan innovatieve logistieke oplossingen voor haar klanten in en rond Antwerpen.’

Documentloos
Kris Adams, algemeen directeur van DP World Antwerpen vestigde er de aandacht op dat BCT de eerste terminal is die documentloos containers kan importeren vanuit Antwerpen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio